Beste Bezoeker,

Hieronder vindt u enkele belangrijke mededelingen met betrekking tot de werkzaamheden van Psychologenpraktijk Senang per 1 januari 2019:

VERHUISBERICHT:

Per 1 januari 2019 verhuist de behandellocatie naar het volgende adres:

VECHTSTRAAT 62
9725 CW, GRONINGEN

Per 1 januari 2019 is het correspondentie-adres:

WALDECK PYRMONTPLEIN 9
9722 GP, GRONIGEN

DEFINITIEVE BEHANDELSTOP:

Ik heb besloten om vanaf 1 januari 2019 definitief geen nieuwe cliënten meer aan te nemen en te stoppen met het actief voeren van mijn eigen praktijk gedurende het hele kalenderjaar. Dit als gevolg van enkele belangrijke veranderingen zowel op werk- als privegebied.

Per 1 januari 2019 zal ik mij richten op mijn loondienstverband bij reActivate te Lemmer.

GEWIJZIGDE BESCHIKBAARHEID

Per 1 januari 2019 is het enkel nog mogelijk voor mij om afspraken te plannen op de vrijdagen. Dit in verband met de bezetting op de nieuwe locatie.

Indien dit tot onoverkomelijke problemen leid voor het inplannen van nieuwe afspraken voor lopende begeleidingstrajecten, kan mogelijk in overleg een andere oplossing gevonden worden.
Ik verzoek je dan ook om zo snel mogelijk contact met mij op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

BEEÏNDIGING LOPENDE TRAJECTEN

De lopende begeleidingstrajecten zullen uiterlijk 30 juni 2019 worden afgerond.
Indien nodig zal te zijner tijd in overleg voor een passende overdracht naar een collega of instelling worden gezorgd.

Ik hoop u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

Indien er vragen of opmerkingen zijn, neem dan gerust contact op (praktijksenang@gmail.com of
06-47771074)

Vriendelijke groet,

Joey Frankhuijzen


Indien je als cliënt een klacht hebt met betrekking tot de begeleiding bij Psychologenpraktijk Senang, kun je het volgende ondernemen:

In de Wet kwaliteit, klachten, geschillen, Zorg (Wkkgz) is beschreven hoe klachten en geschillen tussen zorgverlener en cliënt geregeld moeten zijn. In dit proces onderscheiden we drie stappen.

1. Uiteraard probeer ik een klacht eerst zelf met de cliënt op te lossen.

2. Komen we er niet samen uit en vinden we geen gezamenlijke oplossing? Dan kan je via de beroepsvereniging waarbij de zorgverlener is aangesloten, (gratis) een klachtenfunctionaris inschakelen. Joey Frankhuijzen is lid van beroepsvereniging het NVPA. Klik hier voor meer informatie voor cliënten m.b.t. de klachtenregeling bij het NVPA.

3. Kan de klachtenfunctionaris ook niet helpen bij een passende oplossing? Dan kan een onpartijdig oordeel gewenst zijn via de Geschillencommissie Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen. Joey Frankhuijzen is geregistreed bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen (SCAG).  Meer informatie vindt u op www.scag.nl

Psychologenpraktijk Senang