• PER 1 JANUARI 2018 NEEMT PSYCHOLOGENPRAKTIJK SENANG VOOR ONBEPAALDE TIJD GEEN NIEUWE CLIËNTEN MEER AAN!!! OUD-CLIËNTEN KUNNEN CONTACT OPNEMEN MIDDELS HET CONTACTFORMULIER, KLIK HIER.  BENT U OP ZOEK NAAR EEN THERAPEUT EN WILT U WETEN WAAR U ELDER MOGELIJK TERECHT KUNT? DAN KUNT U OOK UW VRAAG STUREN VIA HET CONTACTFORMULIER, IK DENK GRAAG MET U MEE. KLIK HIER.

Indien je als cliënt een klacht hebt met betrekking tot de begeleiding bij Psychologenpraktijk Senang, kun je het volgende ondernemen:

In de Wet kwaliteit, klachten, geschillen, Zorg (Wkkgz) is beschreven hoe klachten en geschillen tussen zorgverlener en cliënt geregeld moeten zijn. In dit proces onderscheiden we drie stappen.

1. Uiteraard probeer ik een klacht eerst zelf met de cliënt op te lossen.

2. Komen we er niet samen uit en vinden we geen gezamenlijke oplossing? Dan kan je via de beroepsvereniging waarbij de zorgverlener is aangesloten, (gratis) een klachtenfunctionaris inschakelen. Joey Frankhuijzen is lid van beroepsvereniging het NVPA. Klik hier voor meer informatie voor cliënten m.b.t. de klachtenregeling bij het NVPA.

3. Kan de klachtenfunctionaris ook niet helpen bij een passende oplossing? Dan kan een onpartijdig oordeel gewenst zijn via de Geschillencommissie Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen. Joey Frankhuijzen is geregistreed bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen (SCAG).  Meer informatie vindt u op www.scag.nl

Psychologenpraktijk Senang